POMEMBNO OBVESTILO - RECARO Optia

Prostovoljni program zamenjave za otroški avtosedež Recaro Optia
Podjetje Recaro Child Safety se je odločilo, da prostovoljno zamenja otroški avtosedež Recaro Optia. Program zamenjave je za kupce brezplačen.

V dinamičnem testu med vzporednim testiranjem, ki ga je izvedel Stiftung Warentest, se je sedež ločil od podstavka. Recaro Child Safety jemlje ta rezultat izjemno resno, zato so po prejetju te informacije izvedli še dodatna testiranja in meritve, da bi analizirali razlog za ta pojav.

> Preberi več......

Austauschaktion Optia teaser 16 9 900x506 16eec7e1

bg3

Pomembno obvestilo. Serijske številke!

že več kot 100 let si podjetje RECARO prizadeva, da njihovi izdelki zagotavljajo najvišjo možno stopnjo varnosti in udobja.

Podjetje ČENČA Barbara Oblak s.p. kot uradni partner za RECARO v Sloveniji je ponosen na dejstvo, da so RECARO otroški avtosedeži sinonim za varnost in udobje ter da presegajo zahteve testiranj za več kot polovico zahtevanih norm po ECE R44/04 (tudi do 64%)!

> Preberi več...

Novi standard ECE R129

Julija 2013 je Evropska komisija sprejela nov standard ECE R129 v povezavi z "i-Size" glede testiranja otroških varnostnih sedežev (otroških zadrževalnih sistemov), ki je stopil v veljavo že leta 2014. Ob tem je jasno opredeljeno, da še vedno ostaja veljaven tudi standard testiranja ECE R 44/04. Oba standarda bosta torej vsaj še nadaljnjih pet let v veljavi. Standardi za testiranje otroških varnostnih sedežev zagotavljajo, da so sedeži homologirani in ustrezajo določenim kriterijem za uporabo v Evropi.

> Preberi več...

 

Sicherheit i Size Teaser 900x506 7f6466fb

otrok

Zakaj moj otrok potrebuje otroški avtosedež?

Seveda se vsak otrok najbolje počuti v maminem naročju. A nekaj so dobri občutki in prijeten dotik, drugo pa so sile ob prometnih nesrečah. Že pri trku vozila, ki vozi s hitrostjo 50 km/h, se naletna teža poveča več kot 25 krat. To dejstvo lahko predstavimo s praktičnim primerom :''mamica, ki tehta 50 kg,  ob trku pa ni pripeta z varnostnim pasom in drži otroka na prvem sedežu, stisne otroka ob armaturo z naletno težo okoli ene tone in pol.''

Preberi več...

 

Pregled ECE skupin:

Izberite pravo: RECARO

Za skrbne in odgovorne starše je uporaba avtosedežev za otroke samoumevna, v EU pa je od leta 1982 tudi zakonsko določeno, da morajo biti otroci v avtomobilih primerno varovani. To pogojuje uporabo varnostnih sistemov, testiranih in odobrenih s standardom ECE R44/04 ali R129.

Preberi več...

ECE - skupine

ece

varnost dizajn

 

 Nagrajena varnost in dizajn

 

Izdelki RECARO so pogosto nagrajeni s strani priznanih nemških in svetovnih inštitutov testiranj in članov žirij za varnost, dizajn in funkcionalnost.

Preberi več...

Pomembno obvestilo

Recaro Child Safety izvršuje program zamenjave svojega Recaro fix podstavka, ki se uporablja z otroškim avtosedežem Optia in lupinico Privia. Vključeni so le Recaro fix podstavki znotraj določene proizvodne serije. Program zamenjave je za kupce brezplačen.

Preberi već...

Untitled 44

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih